WordPress en ik

WCUT18_Banner_Organizer

Nog geen 2 jaar geleden beschikte ik alleen nog maar over een basiskennis WordPress. Ik wist wat het was, kon een afbeelding en een nieuw stukje tekst toevoegen. Maar daar hield het wel een beetje bij op.
Na de start van mijn bedrijf, had ik wel al het idee iets meer van WordPress te willen leren. Maar dat dat idee zo’n omslag in mijn bedrijf zou betekenen, kon ik toen nog niet bedenken.

Tijdens mijn opleiding WebAssistant bij Weblish werd mijn basiskennis flink uitgebreid. Alle nieuwe informatie over WordPress zoog ik op als een spons.
Al snel verdiepte ik me niet alleen in WordPres, maar ook alles wat er mee te maken had, zoals: website optimalisatie, SEO, support en deed zelfs dit jaar een cursus conversieoptimalisatie.
Ik was zo enthousiast, dat ik vorig jaar na de zomer besloot om met mijn bedrijf me volledig te gaan richten op WordPress en websites. Eindelijk deed ik iets waar ik helemaal mezelf en mijn passie in kwijt kon.
Met de omslag van mijn bedrijf besefte ik wel dat ik ook meer moest gaan netwerken in de wereld van WordPress. Maar had er nog geen weet van dat zoiets als een WordPress community bestond.

WordPress Meetup

Ik weet nog dat ik iets meer dan een jaar geleden mijn eerste WordPress Meetup in Utrecht bijwoonde. Ik stapte een voor mijn onbekende wereld binnen. Kende nog bijna niemand en hoopte dat ik als WebAssistant wel geaccepteerd zou worden door de echte WordPress programmeurs.
Maar niets was minder waar. Ik werd goed ontvangen, aan andere mensen voorgesteld en kon zelfs de presentaties goed volgen. Ik begreep al snel dat er ook voor mij in deze community een plek zou zijn. Dit smaakte naar meer. Vandaar dat ik mij vorig jaar ook aanmelden als vrijwilliger bij WordCamp Utrecht. 

Vrijwilliger

Waarom meteen vrijwilliger. Nu een WordCamp is wel even wat groter dan een lokale meetup. En ik dacht, laat mij dan maar iets te doen hebben, anders loop ik zo verloren rond op een event waar ik bijna niemand ken. Wat pakte dat goed uit. Na het weekend voelde ik me helemaal thuis in de WordPress community. Ik begreep dat dit niet alleen events waren voor programmeurs, maar iedereen die iets met WordPress deed, was hier welkom. Mijn netwerk breide zich langzaam uit. En op de eerst volgende WordPress meetup merkte ik dat ik eigenlijk al heel wat mensen kende.
Ik twijfelde dan ook geen moment toen de oproep voor vrijwilligers voor WordCamp Rotterdam langskwam. Hier wilde ik weer deel van uitmaken. Wel weer een nieuwe uitdaging, omdat ik dacht alleen de community in Utrecht te kennen. Maar tot mijn verbazing kwam ik in Rotterdam veel bekende gezichten tegen. Ook leerde ik weer veel nieuwe mensen kennen. De presentaties werden ook voor mij steeds interessanter.

Organisatie WordCamp

Ondertussen ben ik een regelmatige bezoeker van de WordPress Meetup in Utrecht. Heb al een paar keer mijn bijdrage geleverd op een Contributor session. En is mijn WordPress kennis door alle sessies en contacten die ik inmiddels heb gelegd aardig vergroot.
Nu een jaar na mijn eerste WordCamp ben ik heel trots dat ik komend weekend medeorganisator ben van WordCamp Utrecht 2018. Na al het vrijwilligers werk, mag ik nu de vrijwilligers gaan coördineren.

WordPress Community

December 2017 kreeg ik tijdens een bijeenkomst de opdracht om een boekomslag te schrijven, waarin ik op 31 december 2018 terug blikte op het afgelopen jaar. Lastig om een jaar vooruit te kijken, maar ik schreef toen de woorden: “Laura heeft het afgelopen jaar haar plek gevonden in de WordPress community”.
Ik kon toen niet weten dat dit een jaar later zo de waarheid zou zijn.

Ik heb mijn passie gevonden in WordPress en maak deel uit van de WordPress community. Nu komend weekend genieten van mijn 3de WordCamp en hopelijk kan ik volgend jaar mijn eerste buitenlandse WordCamp gaan bezoeken.

2 reacties

  1. Sherry-Lee op 24 oktober 2018 om 14:46

    Je bent een inspiratie Laura!

    • Laura Loos op 24 oktober 2018 om 14:52

      Dank je wel Sherry-Lee.

Laat een reactie achter