WebAssistant, wat is dat nu weer??

WebAssistant wat is dat??

Bij een WebAssistant denk je al snel aan een vlotte jonge knul die heel handig is met de computer en eventjes snel iets voor je in elkaar programmeert. Vingers die over het toetsenbord schieten en als je vraagt wat hij aan het doen is, krijg je een soort gemompeld antwoord en weet je nog niks. Zo dacht ik er in elk geval wel over tot enkele weken geleden.

Maar dat ik ook een WebAssistant kon worden was helemaal nieuw voor mij.
Er was een nieuwe tak van sport in opkomst in de wereld van de ondersteuners. Want steeds vaker kregen we de vraag of we ook iets wisten van websites bouwen, social media en alle andere aanverwante online producten. Zaken waar ik als nieuwkomer zeker nog niet helemaal in thuis was.

Online

Als WebAssistant heb je zo veel meer in huis. Niet alleen is zij bekend met WordPress, ze weet ook hoe je omgaat met website optimalisatie, bloggen, nieuwsbrieven, animatie video’s maken, SEO, webinars, webwinkels, Google Analytics  en social media.

Wat betekent dit voor mij sinds ik de cursus volg voor WebAssistant. Er gaat een wereld voor me open. De afgelopen maanden heb ik überhaupt al veel nieuwe zaken bijgeleerd, maar deze cursus brengt me net een stap verder. Ik ontdek dat ik deze nieuwe onderwerpen leuk vindt, dat ze wel bij mij passen. Dat ik me thuis voel in deze nieuwe technieken.

Nieuwe tools

Nu moet ik deze nieuwe tools natuurlijk nog in uitvoering brengen. Heel voorzichtig probeer ik nu nieuwe technieken uit. Door vallen en opstaan, wordt ik langzaamaan wijzer. Na elke nieuwe cursussessie stel ik mezelf doelen. Hoe kan ik dit onderwerp me eigen maken en waar liggen hierbij mijn sterke en zwakke punten. Want alleen door heel veel te doen, weet ik wat ik straks waard bent als WebAssistant.

Natuurlijk ligt het ene onderwerp me makkelijker dan het andere. Zo merk ik dat bloggen niet mijn sterkste punt is. Daar moet ik gewoon net even wat meer moeite voor doen dan mede cursisten. Maar daarin tegen bijv. animatie video’s maken en websites bouwen, zijn wel helemaal mijn ding. Hier wordt ik echt blij van.

1ste website

Zo heb ik afgelopen weekend mijn eerste website voor een klant live gezet. Wat een goed gevoel geeft dat om een mooi product af te leveren. Natuurlijk is het ook nog een heel proces van zaken uitzoeken. Zo is deze website 2-talig. Ik wist gewoon dat het mogelijk moest zijn om met een plugin  dit op een eenvoudige manier aan te pakken. Het heeft me even wat uren gekost om de juiste tool te vinden. Maar nu staat er wel een nette Nederlands-Engelse site en voor de volgende opdrachtgever die dit wil heb ik de juiste plugin al klaar staan.

Doordat ik veel nieuwe dingen leer en heb geleerd, neem ik op dit moment mijn eigen website ook helemaal onder handen. Binnenkort ga ik die lanceren en dan kan ik zeggen dat ik het helemaal zelf heb gedaan.

WebAssistant inzetten

Wordt jij net als ik ook blij van nieuw dingen die je leert en goed in blijkt te zijn? Wat een lekker gevoel geeft dit hé.
Maar ben je niet tevreden met je website en online zichtbaarheid, omdat daar juist niet jou sterke punten liggen. Misschien kan ik jou dan met mijn nieuw verworven kennis helpen.
Neem gerust contact met me op om te kijken waarmee ik jou kan helpen.

Laat een reactie achter