Van Virtual Assistant (VA) naar WordPress Tech-girl

Blog van VA naar WordPress Tech-girl

Laura’s Office bestaat al weer bijna 3,5 jaar. Dat is toch al weer een hele tijd. Zeker als je je beseft dat ik nooit van plan was om ondernemer te worden. Ik mij prima vermaakte in loondienst. En ik tevreden was met mijn werk als secretaresse. Maar wat veranderde opeens mijn wereld eind zomer 2016.

Inhoudsopgave

Vroeger toen ik klein was

Zoals al gezegd noemde ik mijzelf secretaresse. Dat werk deed ik al heel lang. Ik ben 23 jaar in loondienst werkzaam geweest. Niet dat ik toen ik klein was droomde over dat beroep. Nee, het is gewoon zo gelopen.
Als klein meisje wilde ik de reiswereld in. Dat was mijn grote droom en mensen die mij goed kennen weten dat ik ergens die droom zeker niet heb op gegeven. Alleen is het van droombaan verhuist naar droomreizen. Maar de reiswereld lonkte in mijn ogen. Ik verslond (toen al) plaatjes van witte stranden met palmbomen, grote steden in een ver land, weidse natuurgezichten en alle beroemde musea. Ik had een liefde voor talen en (kunst)geschiedenis. Het was dan ook voor mijn ouders niet vreemd dat ik dat als vakkenpakket koos op de HAVO. En na de HAVO mij aanmelden voor een opleiding tot European Hostess. Ik zou die droom van werken in de reiswereld waar gaan maken. Alleen tijdens die opleiding kwam ik erachter dat ik het reizen echt heerlijk vond. En ik warm werd van het ontdekken van alle die mooie plekjes overal op de wereld. Maar dat ik het daadwerkelijke werken daarin, toch niet was wat ik echt zocht.
Mijn opleiding heb ik netjes afgerond en ben geslaagd, want dat diploma zou mij vast wel ergens gaan brengen.

Voor Laura’s Office

Maar dan kom je dus van school en moet je een baan zoeken. Al vrij snel kon ik ergens als uitzendkracht aan de slag als secretaresse. Ach het was werk dacht ik in het begin, maar al snel kreeg ik het naar mijn zin binnen dat bedrijf. Nu zul je denken, zonde dan van die opleiding. Toch niet helemaal. Want ik kon zeker heel veel dingen die ik had geleerd gebruiken. Zo was ik als secretaresse ook een goede gastvrouw en wist ik wat het inhield om je dienstverlenend op te stellen. Verder had ik ontdekt dat ik heel goed kon organiseren, dus belande ik ook al snel in de activiteiten commissie. Ik werkte bij een automatiseringsbedrijf, waar ook een opleidingsafdeling was en al snel was ik het eerste aanspreek punt voor cursisten en docenten. Ik heb hier bijna 13 jaar gewerkt.
Daarna kwam ik, wederom als secretaresse terecht bij een heel klein bedrijf. Naast dus het secretaresse werk, kwamen ook taken als post, keuken, lichte administratie en noem alles maar op, op mijn bureau terecht. Ik heb het hier bijna 10 jaar enorm naar mijn zin gehad. Tot aan die zomer van 2016.
Natuurlijk merkte ik als spilfunctie binnen de organisatie al dat het niet goed ging. Mijn werk werd hierdoor ook steeds minder leuk. En dat wat er aan zat te komen, kwam vervolgens toch nog als een klap. Nadat een gedeelte van het bedrijf (inclusief een groot deel van mijn werkzaamheden) werd verkocht, werd de rest van de overgebleven organisatie failliet verklaard.
En daar stond ik opeens, op straat. Met mijn ziel onder mijn arm en niet wetend wat ik nu moest gaan doen.

De start van Laura’s Office

Door het verlies van mijn baan, werd ik gedwongen om eens goed naar mijzelf te kijken. Wat wilde ik nu echt en hoe ging ik daar dan komen. Natuurlijk ging ik ook meten aan het solliciteren naar een functie als secretaresse of iets wat erop leek. Alleen helaas was ik of te oud, of te duur, of te ervaren, of te…. vul zelf maar verder in. Ja, als je met 300 dames op een functie reageert is het lastig om op te vallen.
Tot iemand mij vertelde dat ze freelance secretaresse was. Dit leek mij wel interessant. Met mijn ervaring, kon ik snel en makkelijk ergens op een werkplek aan de slag. Op internet begon ik informatie op te zoeken en zo kwam ik al snel bij de term Virtual Assistant. Dit was wat ik zocht. Dus begon ik in oktober 2016 aan een opleiding bij de VA School. Heel langzaam zag ik mijzelf als ondernemer van start gaan. Ik leerde wat ik moest doen om een bedrijf op te zetten en alles wat erbij komt kijken om aan de slag te gaan met opdrachtgevers. Een bedrijfsnaam en website waren snel gemaakt (nog met heel veel hulp van mijn man) en in januari 2017 was Laura’s Office een feit.

Laura’s Office, maar dan….

Daar zat ik dan als kersverse ondernemer achter mijn laptop. Ik reageerde druk op berichten op social media, deed mijn best om mij allerlei tools eigen te maken, liep het ene na het andere netwerk event af, maar opdrachtgevers bleven uit. Het was heel lastig en ik heb zeker een paar keer nagedacht over opgeven.
En daar kwam opeens de opleiding WebAssistant van Weblish voorbij. Ik dacht meteen dit is wat voor mij. Een nieuwe wereld aan online tools was al voor mij open gegaan en dan ook nog leren hoe je een website kon maken. Dit ging het echt worden. Dus in maart 2017 liep ik voor het eerst het Weblish kantoor binnen.
Daarna ging alles in een stroom versnelling. Alle nieuwe skills zorgde ervoor dat mijn website snel compleet werd aangepast (en deze keer helemaal door mijzelf). Ik ging van VA naar WebAssistant. Maar vooral het website gedeelte en WordPress, ik kon alleen maar denken WAUW. Opeens vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Blijkbaar straalde ik dat ook uit naar de buitenwereld. Want al vrij snel kreeg ik wat opdrachten binnen.

WordPress Tech-girl

Binnen een jaar na het behalen van mijn WebAssistant diploma had ik alle diensten die niks met websites en WordPress te maken hadden weer 1 voor 1 van mijn website verwijderd. Ik had echt mijn passie gevonden. Ik ging stralen als ik met een nieuwe website aan de slag mocht gaan. Ik absorbeerde alles wat op mijn pad kwam qua techniek op website gebied. En nadat ik mijn eerste webshop opleverde was ik helemaal verkocht. Dit is wat ik fulltime wilde gaan doen.
Zo veranderde de tagline onder mijn bedrijfsnaam ook mee. Ik begon als Gids in je dagelijkse chaos, naar Gids in je online chaos, naar uiteindelijk WordPress Tech-girl.

Laura’s Office tegenwoordig

En zo ben ik beland waar ik nu ben. Ik heb ondertussen een mooi portfolio opgebouwd met websites van mijn hand. Heb een aardig aantal klanten die mij het onderhoud van hun website toevertrouwen. Klanten die mij bellen als ze iets willen aanpassen op hun website. Collega ondernemers die klanten doorverwijzen naar mij als het om de website gaat.
Huur ondertussen 1 dag per week een ruimte bij Marjolein van der Linden in Huizen en kom nog steeds heel veel bij Weblish over de vloer om daar lekker te gaan zitten werken.
Natuurlijk neem ik nog steeds heel veel skills die ik ooit geleerd heb als hostess en secretaresse mee in mijn eigen onderneming. Maar als je 30 jaar geleden tegen mij gezegd had: Laura jij gaat je ooit bezig houden met het maken van websites en je verdiepen in de techniek achter de websites, dan had ik je keihard uitgelachen.

Wil jij eens sparren over jouw website ideeën, neem gerust contact met mij op. Dan ben ik graag Jouw WordPress Tech-girl. 

12 reacties

 1. Shirley Kasidin op 12 juni 2020 om 18:54

  Wowww, ik herken mezelf in jouw verhaal, zelfde fases doorlopen: wilde toerisme in, maar rolde in het secretaressevak, en na 25 jaar ging het roer om. Wil nu ook verder in webdesign en branding, ben nog niet zo ver als jij, maar ik ga er komen!!!

  Heel veel succes!!

  Groetjes,
  Shirley Kasidin

  • Laura Loos op 13 juni 2020 om 09:07

   Dank je wel voor je reactie Shirley.
   Gewoon van start gaan, dan kom je er vanzelf.

 2. Elvira op 15 juni 2020 om 10:56

  Leuk Blog, Laura! Dingen gaan zoals ze gaan en gelukkig heeft het goed uit gepakt.

  • Laura Loos op 15 juni 2020 om 12:10

   Inderdaad Elivra. Iedereen komt uiteindelijk toch goed terecht.

 3. Anja koning op 16 juni 2020 om 20:32

  Mooie blog Laura en fijn te lezen dat je het zo naar je zin hebt met wat je nu doet. Ik herken in je verhaal je enthousiasme en bevlogenheid nog van toen we collega’s waren.

  • Laura Loos op 17 juni 2020 om 08:59

   Dank je Anja.

 4. Meity op 17 juni 2020 om 12:47

  Leuk om jouw (levens)verhaal te lezen. Dat inspireert en ook om te realiseren dat het ondernemen een reis kan zijn waarbij je onderweg ontdekt waar jouw hart echt harder van gaat kloppen….

  • Laura Loos op 17 juni 2020 om 14:12

   Dank je wel Meity.

 5. Mandy op 23 juni 2020 om 08:47

  Wauw, indrukwekkend hoe dit allemaal is opgebouwd in een paar jaar! Heb deze website gevonden via Freelancing Females NL op Facebook, en het trok meteen mijn aandacht. Ik ben nu zelf 25 en ben pas in maart begonnen met een soortgelijke onderneming. Als ik over drie jaar half zo ver ben als Laura’s Office nu, ben ik al heel blij! Nog inspirerende woorden voor een beginnend onderneemster in deze bijzondere tijden? 🙂

  • Laura Loos op 24 juni 2020 om 10:18

   Hoi Mandy, bedankt voor je bericht.
   Wat ik je nog mee kan geven is: blijf vooral jezelf, ga je niet voordoen als iemand anders, want klanten doen zaken met jou en willen dus ook graag jou zien. Of dat nu is in je website of op social media.
   Verder zoek je eigen pad en ga doen wat jij leuk vind. Laat je niet leiden door wat anderen doen of wat je hoort te doen.
   Ondernemen doe je echt met vallen en opstaan. Leren van je fouten en verder gaan.

 6. Magda op 14 juli 2020 om 12:14

  Wat een leuke levensloop zo! Dit is precies waarom je opvalt in het aanbod van websitebouwers; passie en klantgerichtheid. Veel succes en ons eerste project samen (mijn website 🙂 en het voelt echt als een gezamenlijk project) wordt een succes!

  • Laura Loos op 14 juli 2020 om 12:47

   Dank je Magda. We gaan van jouw website een mooi project maken, zodat het straks echt jouw website is.

Laat een reactie achter