Stichting Modestos

  • Klant: Stichting Modestos
  • Project: Bestaande website vervangen
  • Soort website: Basis website
  • Opgeleverd: mei 2024
  • Website: www.modestos.nl

Beschrijving project

Zo nu en dan krijg je een website onderhanden die je graag wat technische liefde en aandacht wil geven.
Zo was het ook met de website van Modestos. Via een andere klant kreeg ik deze website onder handen om wat kleine aanpassingen te maken. Modestos is een stichting wat volledig op vrijwilligers draait.
Aan de achterkant zag ik verschillende zaken die niet lekker meer werkte. Daarnaast was de website ook niet gebruiksvriendelijk voor de website eigenaren van Modestos en ook niet voor de bezoekers.

Ik heb daarom op vrijwillige basis aangeboden hun bestaande website na te maken en meteen wat kleine aanpassingen te verwerken. Je snapt dat ze binnen de stichting daar heel erg blij mee waren.

Diverse afbeeldingen

Uitdagingen voor dit project

De oude website wat niet echt toegankelijk. Ze hebben een mooie okergele huiskleur. Maar ze hadden banners in die kleur, waar witte letters op stonden. Het contrast tussen de witte letters en de okergele achtergrond was niet voldoende, waardoor de letters slecht leesbaar waren.
Verder hadden ze ook op diverse plekken tekst in diezelfde okergele kleur op een witte achtergrond, wat ook niet leesbaar was.

Daarnaast moesten de pagina’s van de adoptie dieren beter ingericht worden, zodat ze allemaal goed leesbaar zijn. Ik heb voor de websitebeheerders het zo ingericht dat de basis informatie over het dier niet meer ergens in de tekst staat. Maar altijd naast de foto bovenin.

Review klant

Laura is onverwacht op het pad van onze stichting gekomen en we zijn heel blij met haar inzet om voor ons een nieuwe en gebruiksvriendelijke website te maken. Het contact was prima niet in de laatste plaats vanwege de prettige en heldere manier van communiceren.

Yvon Dijkstra