Samenwerken

Samenwerken onder Virtual Assistants

Je denkt er vaak niet bij na, maar toen ik nog op kantoor zat was het zo makkelijk om even bij je collega’s wat te vragen. Even snel een probleem voorleggen of een stukje tekst te laten lezen. Maar ook simpele zaken als hoe was je weekend of heb je een leuke vakantie gehad. De normaalste zaak van de wereld in een kantooromgeving. Sinds ik thuis zit besef ik eigenlijk pas hoe alleen dat soms kan zijn.

Vrijheid

Niet dat ik klaag hoor. Ik kan nu heerlijk zelf mijn uren indelen als zelfstandig onderneemster. Maak ook tijd om even snel wat in mijn huishouden te kunnen doen. Heb op tijd het eten klaar voor mijn sportende gezin. Hoef geen vrij te nemen als de monteur komt voor de CV-ketel. Allemaal voordelen van het thuiswerken.
Maar daar in tegen heb ik niet meer dat praatje op kantoor met een collega of kan ik even snel een iets vragen.

Collega’s

Gelukkig bestaat vandaag de dag het internet. Want daar heb ik een grote schare aan “collega’s” ontmoet. Gelijkgestemde die ook thuiswerken en dus tegen het zelfde zaken aanlopen als ik. Een netwerk van andere FA’s en VA’s. Daar kan ik al mijn vragen kwijt. Daar wordt mij moed ingesproken en positieve energie gegeven als ik het even niet zie zitten. Want deze collega’s weten wat het is om als zelfstandige onderneemster alleen thuis te zitten.

Offline

Niet alleen online weten we elkaar te bereiken. Maar ook offline. We hebben onze eigen netwerkbijeenkomsten. We spreken elkaar via Skype en plannen samenwerkdagen.
Juist die samenwerkdagen zijn heerlijk. Dan hebben we de gelegenheid om een probleem voor te leggen, om even te sparren over wat zaken, of om een ander te helpen met iets waar jij weer heel goed in bent. En natuurlijk ook niet onbelangrijk we drinken gezamenlijk koffie/thee en lunchen.

Positieve energie

Ondanks dat ik dus als zelfstandige onderneemster vaak met mijn werk op een eigen eilandje zit. Ben ik heel erg blij met dit netwerk van collega’s. Omdat ik weet dat er altijd wel iemand is die mij kan helpen. Dit is ook de rede dat ik tijd vrij maak voor deze bijeenkomsten.

Door alle positieve energie doe ik mijn werk beter. Presteer ik veel beter. Dat betekend dat ik mijn klanten nog beter kan helpen. Want ik weet dat er een groep achter mij staat als het even tegen zit of ik ergens niet uit kom.

Dus bedankt alle collega’s die door dit samenwerken, van mij een betere onderneemster maken.

Laat een reactie achter