Next Generation ImmunoDermatology

  • Klant: Robert Rissmann – NGID
  • Project: Nieuwe website
  • Soort website: 2-talige website
  • Opgeleverd: juni 2024
  • Website: www.ng-id.nl

Beschrijving project

Via een ander artsencollectief waar ik een website voor heb gemaakt kwam de projectgroep Next Generation ImmunoDermatology (NGID) bij mij. Ze waren nog maar net opgericht voor een langlopend traject met onderzoeken naar diverse huidziektes. Er moest namelijk ook een website komen waar ze alle informatie kunnen delen en straks ook de resultaten van het grootschalige onderzoek kunnen gaan tonen.

We zijn begonnen met de Engelse kant van de website. Daar hun al gewend zijn dat alle wetenschappelijke teksten in het Engels zijn. En daarna hebben we de Nederlandse kant van de website gemaakt.

Diverse afbeeldingen

Uitdagingen voor dit project

Omdat alle wetenschappelijke teksten al in het Engels waren, was dat voor hun makkelijk aanleveren. Maar om deze teksten te vertalen naar het Nederlands, was toch wel iets ingewikkelder.
Daarom hebben we eerst alle Engelse teksten door ChatGPT laten vertalen naar het Nederlands. En daarna zijn ze zelf nog een keer door alle vertalingen heen gelopen of dat wel goed was gegaan. En of er geen rare zaken meer in stonden.

Op deze manier hadden we op een snelle manier een vertaling van de website.