Maar je kunt toch wel “even” met mij meekijken?

Blog 25-9

Hoe vaak ik dit wel niet hoor, dat wil je niet weten. En soms is het ook een klein probleem, maar er zijn ook heel veel gevallen, waar dit niet het geval is. Dat ik ook niet meteen de oplossing zie of weet. Of dat ik even goed naar wat variabelen moet kijken, om te zien wat precies het probleem veroorzaakt. En dan ben ik gewoon meer tijd kwijt.

Inhoudsopgave

Beginnersfout

Toen ik net starte met mijn bedrijf, was ik nog erg blue en wat minder assertief. Ik liet mij dan heel vaak door dit soort vragen overdonderen. Het vervolg dat ik zo meer dan een 1 uur “even” meekeek bij een potentiële klant. Natuurlijk kreeg ik dan wel veel waardering en de belofte dat als er weer iets was, ze wel bij mij terug kwamen. Maar 9 van de 10 keer hoorde ik nooit meer wat van ze.

Ik wist wel dat ik dit allemaal eigenlijk niet moest doen. Dat ik niet zoveel gratis van mijn kennis moest weggeven. Maar dat duurt even voordat je dat ook echt duidelijk naar buiten durf te brengen en je zeker van jezelf ben dat je dat gewoon mag zeggen.

De ommekeer

Die ene keer dat ik weer met de zoveelste potentiële klant aan de telefoon zat en de ene na de andere vraag aan mij werd gesteld. Hoe werkt dit en hoe kan ik dit het beste oplossen. Was voor mij echt de druppel. Waar was ik mee bezig, dit kon zo niet langer. Ik wil best ondernemers helpen, maar er moet gewoon een grens zijn aan wat ik gratis weggeef.
Dat was het moment dat ik een weekend- en spoedtarief instelde. Om te zien of een probleem echt urgent was, dat ik op zaterdag achter mijn laptop moest duiken.

Natuurlijk geef ik echt nog wel wat van mijn kennis zomaar weg. Alleen stel ik daar nu wel duidelijke grenzen aan. Ik laat mij niet meer zo makkelijk overdonderen. Ik sta ook steviger in mijn schoenen, door meteen te zegen: “ik kijk 10 minuten gratis met je mee, zie ik het probleem dan niet, dan moeten we wat afspreken, zodat ik het betaald voor je kan gaan oplossen”. 

En weet je, dat blijkt helemaal niet zo eng te zijn om te zeggen. En klanten dit ook heel normaal vinden, dat je zo te werk gaat.

Toch 15 minuten gratis kennis delen

Wil jij toch 15 minuten gratis vragen aan mij stellen over je WordPress website, boek dan bij mij een Vraag maar raak sessie in. Elke laatste dinsdag van de maand tijdens de Vraag maar raak Live sessies, geef ik wel 15 minuten van mijn kennis aan jou cadeau.

Laat een reactie achter