Link in Bio voor Instagram

Instragram icon

Tot ongeveer 2 weken geleden wist ik eigenlijk niet precies wat precies een Link in Bio voor Instagram was. Natuurlijk had ik het wel eens voorbij zien komen en ja, ik gebruik ook Instagram. Maar had mij hier eigenlijk nooit echt in verdiept. Tot 2 weken geleden dus 1 van mijn klanten met de vraag kwam of ik voor haar een Link in Bio kon maken.
En nu hoor ik je denken, gaat onze WordPress Tech-girl zich ook richten op Social Media. Nee, hoor wees maar niet bang. Ik blijf gewoon lekker bij WordPress.

Googelen

Maar ik zat toch met dat verzoek van deze klant. Dus even Googelen en nog geen 10 minuten later wist ik al heel wat meer. Bij Instagram kun je maar 1 aanklikbare link toevoegen in je profiel (dat wist ik natuurlijk wel). Die link noem je dus de Link in Bio. Dus je moet goed nadenken welke link je daar plaatst en waar wil je je bezoekers heen hebben op je website. Ik zag in mijn Google rondje al snel dat er tools (gratis en betaald) bestaan waar je heel snel een Link in Bio kan aanmaken. Handig dacht ik, alles wordt voor je geregeld en netjes neergezet. Maar ik kreeg ook al snel zoekopdrachten te zien die mij als website bouwer veel meer aansprak: een instagram pagina op je website aanmaken.

Instagram

Toch ook eens kijken hoe de ondernemers die ik volg op Instagram het eigenlijk oplossen. Hier zag ik heel veel verschillende opties. Een aantal hadden inderdaad gebruik gemaakt van een online tool. Andere gewoon de URL naar de home pagina van hun website. Weer andere een URL naar bijvoorbeeld de blog pagina op hun website. Maar ook die een link hadden naar de laatste blog en die elke keer als er een nieuwe blog live stond de URL op Instagram aanpaste.
Gelukkig ook een paar ondernemers die dezelfde oplossing gebruikte zoals ik nu voor ogen had.

Link in Bio

De oplossing die mij het meest aansprak en ik dus ook voor mijn klant ging gebruiken: een pagina op je website maken en die inrichten. Dat het eigenlijk zo simpel kon zijn. Je maakt een nieuwe pagina aan op je website en noem die bijvoorbeeld Instagram. Dan maak je die helemaal op zoals jij wil, in je eigen huisstijl en plaats hierop wat jij jouw bezoeker op Instagram wil laten zien. Naar welke pagina’s wil je de klant laten doorklikken of welke blogs wil jij snel kunnen uitlichten voor je bezoeker.

Responsive

Natuurlijk moet je wel zorgen dat deze pagina zeker niet te lang wordt en dat de pagina heel goed werkt op mobiel. Want ja, de meeste mensen bekijken toch Instagram op hun mobiel. Grote foto’s werken dus niet zo goed merkte ik al snel. Het moest beknopt zijn. Een logo, naam en een paar knoppen is al prima. Het zag er meteen erg goed uit voor mijn klant. Mooi, duidelijk, lekker kort en bondig. Alles paste op 1 scherm, dus bezoeker hoeft niet te scrollen. Je snapt dat ik ook meteen voor Laura’s Office een instagram pagina heb aangemaakt.

Voordelen

Voordelen van een Link in Bio op deze manier maken:

  • bezoekers komen meteen op je website en gaan niet eerst via een 3de partij
  • dit houd je bezoekersaantallen vanuit Instagram ook beter inzichtelijk
  • je hoeft niet elke keer de URL in je profiel op Instagram aan te passen bij elke blog die je schrijft
  • je kunt de pagina compleet naar je eigen wensen en huisstijl aanpassen
  • er zijn geen extra kosten aan verbonden

Link in Bio voor Instagram

Ik ben helemaal om en ga deze extra pagina vanaf nu aanbieden bij nieuwe klanten waarvoor ik een website maak.
Wil jij ook op deze manier een Link in Bio voor Instagram, neem dan gerust contact met mij op.

Laat een reactie achter