Laura’s Office al weer 4 jaar

Blog 8-1-2021

PFFFF de tijd vliegt, Laura’s Office bestaat op 10 januari al weer 4 jaar.
En wat is er veel gebeurt afgelopen jaar. Daar kunnen we allemaal over meepraten.
Veel ondernemers zag ik al terug blikken op 2020 rond de jaarwisseling.
Ik wacht meestal even, want mijn jubileum is vlak erna.

Inhoudsopgave

Thuiskantoor

Waar ik normaal het grootste deel van de tijd alleen thuis aan de keuken tafel zat. Is daar, net als bij vele van jullie, flink wat gewijzigd. Mijn man Tino is half maart aangeschoven in mijn thuiskantoor en niet meer weggegaan. Op enkele dagen na, waarop hij de afgelopen maanden naar kantoor is geweest, zit ik hier dus niet meer alleen te werken. We hebben allebei daar even aan moeten wennen. Tegelijk in een call zitten. Ik die niet meer even tussendoor een stofzuiger door de kamer heen kan gooien. Pertinent werkgerelateerde spullen op de eettafel. En van ons beide structureel te lang doorwerken, omdat de ander ook nog bezig is.

Maar ook denk ik veel meer begrip krijgen voor elkaars werkzaamheden. Een eigen kantoor humor die we ontwikkelen. Soms gezelschap krijgen van onze thuiswonende student. Die zich soms ook weer bemoeid met onze werkzaamheden en calls.

Ik kan je wel zeggen dat het thuiswerken er een stuk gezelliger op is geworden. Wie had ooit gedacht dat Laura’s Office ooit nog een kantoor zou delen met een medewerker van NewExperts.

Zakelijke groei

Zakelijk gezien heb ik afgelopen jaar een hele stap gemaakt. Ik ben namelijk aan de slag gegaan met een business coach. Ik dacht dat ik dat helemaal niet nodig had. Of dat mijn bedrijf daar nog helemaal niet groot genoeg voor was. Maar onverwacht kwam deze topper op mijn pad. Ze wist meteen de juiste snaar te raken. Ze heeft mij aangezet tot het maken van grote en kleine stappen. Wist mij op het juiste moment een schop onder mijn kont te geven. Maar was ook een luisterend oor als dat nodig was.

Zo ben ik vaker online zichtbaar geweest en heb ik daar nu ook een goede regelmaat in gevonden. Ben meer gaan bloggen, waardoor mijn blogs elkaar nu zo 2x per maand opvolgen. Maar er vooral ook beter blogs uit mijn vingers komen. Met onderwerpen die mijn volgers aanspreken.

En een hele grote stap was het afscheid nemen van Laura’s Academy. Een onderdeel van mijn bedrijf waar van ik niet goed wist wat ik er nu mee moest. Maar het laten gaan van deze diensten heeft mijzelf zoveel opgeleverd. In oktober schreef ik hierover al een uitgebreide blog: De opkomst en ondergang van Laura’s Academy.

Nieuwe websites en klanten

Terwijl er om mij heen veel collega ondernemers worstelde met het uitblijven van nieuwe opdrachten, thuisjuf spelen en het wegvallen van bestaande werkzaamheden. Ging Laura’s Office gewoon door. Nu had ik de mazzel dat heel veel ondernemers opeens online van alles geregeld wilde hebben. Ik half maart bezig was met een paar nieuwe websites. En ook bestaande klanten mijn hulp inschakelde. Daarnaast heb ik een student thuis, dus thuisjuf was hier geen noodzaak.

Ik heb afgelopen jaar nieuwe onderhoudsklanten mogen verwelkomen en ook weer een mooi aantal nieuwe Laura’s Originals mogen opleveren.

Dit allemaal heeft ervoor gezorgd dat ik, maar ook mijn bedrijf, enorm zijn gegroeid in het afgelopen jaar.

2021

Dit jaar zal ik de stappen die ik nu heb gezet, verder vervolgen.
Ik heb een paar leuke nieuwe ideeën, die in ontwikkeling zijn. Zo ben ik bezig met een paar checklists voor je website. Blijf ik zeker regelmatig bloggen. En ben ik bezig met een database op te zetten voor mijn klanten met handleidingen en video’s.

Daarnaast zullen mijn vaste klanten ook weer bediend worden met leuke extra’s en acties.

Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan doen op website gebied of wil jij ook 1 van die vaste klanten worden, waar ik net een stapje harder voor loop. Neem dan met mij contact op of plan meteen een afspraak in mijn online agenda.

Laat een reactie achter