Laura’s Office 3 jaar

Blog 3 jaar bestaan

Het is al weer 3 jaar geleden dat ik de KvK binnenstapte om mijn eigen bedrijf Laura’s Office in te schrijven. Er wordt wel eens gezegd dat een nieuw bedrijf zeker 3 jaar nodig heeft om echt van de grond te komen. Dat is zeker bij mij het geval geweest en wat is er veel gebeurd in die 3 jaar.
Wat begon als “ik ga gewoon eens kijken of dit iets voor mij is” en “als het niet lukt geen enkel probleem, dan ga ik toch gewoon weer in loondienst”. Is uitgegroeid tot een onderneming die helemaal van mijzelf is en waarin ik geen seconde spijt van heb en totaal niet meer nadenk over stoppen. 

1ste jaar

Het eerste jaar was vooral mijzelf ontdekken en wat ik nu eigenlijk wilde met mijn bedrijf. Ingeschreven met als doel aan de slag te gaan als VA (Virtual Assisant). Maar binnen een half jaar veranderde dat al in WebAssistant. Want dat VA was leuk, maar paste toch niet helemaal bij mij. WebAssistant was mij meer op het lijf geschreven en zeker het deel websites maken en WordPress.

2de jaar

Het tweede jaar stond in het teken van mijn plannen verder uitwerken en op de kaart zetten. Ik wilde echt met WordPress en alles wat met websites te maken had aan de slag. Laura’s Office kreeg steeds meer voet aan de grond. Ik werd ook steeds zekerder van mezelf en straalde dat uit. Daarmee werd ik duidelijker in mijn communicatie wat ik nu eigenlijk te bieden had.

3de jaar

Het derde jaar voelt heel dubbel. Privé had ik flink wat tegenslag te verduren. Aan het begin van vorig jaar stond ik met mijn partner nog halverwege een revalidatie proces. De zomer ervoor had hij zijn heup gebroken en dat heeft nogal een impact gehad op het hele gezin. De revalidatie ging eindelijk de goede kant op toen mijn moeder plotseling kwam te overlijden. Wederom kreeg het hele gezin weer een klap te verwerken.
Zakelijk daar in tegen ging het steeds beter. Laura’s Office werd gezien en gevonden door nieuwe klanten. Al het zaaien van de afgelopen jaren, begon eindelijk zijn vruchten af te werpen.
Dit zorgde ervoor dat er steeds meer leuke opdrachten mijn kant op kwamen.

WordPress Tech-girl

Al noem ik mij soms nog Technisch VA of WebAssistant als dat zo uitkomt. Ikzelf noem mij tegenwoordig WordPress Tech-girl. Omdat dat de lading beter dekt van wat ik het allerleukste vindt en wat ik wil doen voor mijn klanten.
Al het andere wat ik er ooit ook naast deed is volledig van de baan en aan de kant gegooid. Door duidelijk deze keuzes te maken, weten klanten ook precies voor welke werkzaamheden ze mij moeten benaderen.

Heden

Doe ik werkzaamheden die ik heel erg leuk vindt om te doen.
Heb ik tegenwoordig 2 hele leuke flexplekken, waar ik 2 dagen per week te vinden ben.
Werk ik met ontzettend leuke buddy’s, sparringpartners en collega’s samen.
Ben ik mooie opdrachten aan het afronden en nieuwe aan het opstarten.
Ben ik mede-bedenker en -organisator van een heel gaaf netwerk initiatief: De Vraag maar raak live sessies.
Staan er nog zoveel leuke zaken op de planning dit jaar.
Het gaat helemaal goed komen met mij en Laura’s Office. Op naar het 4 jarig bestaan.

Laat een reactie achter