Kros Learning Consultancy

  • Klant: Claire Kros – Kros Learning Consultancy
  • Project: Nabouwen website vanuit ontwerp
  • Soort website: Basis website
  • Opgeleverd: januari 2024
  • Website: www.kroslearningconsultancy.nl

Beschrijving project

Ondanks dat Claire al maanden met een partij bezig was met haar nieuwe website, stond die site nog steeds niet live. Claire zat met haar handen in het haar en zocht naar een oplossing om haar site op korte termijn online te krijgen.

Zo kwam ze uiteindelijk bij mij terecht. Met het ontwerp voor alle pagina’s dat er al was, heb ik de complete website nagebouwd.

Dat was eens een keer wat anders. Normaal is een website traject bij mij vanaf scratch, naar ontwerp, naar uiteindelijke website. Maar ik werk ook regelmatig met designers samen en dan ben ik er vooral voor het hele technische deel om de website te bouwen. En zo ook dus in het geval van Claire.

Diverse afbeeldingen

Uitdagingen voor dit project

Naast dat het altijd een uitdaging is om een ontwerp, wat vooral een plat design is, om te zetten naar de techniek van een website. Want dan wordt er vaak geen rekening gehouden met bewegende elementen op een site en verschillende maten schermen, waardoor een website ook meebeweegt.

Claire had een idee voor het menu in haar hoofd. Dat had ze ergens gezien en ze wilde heel graag ook een dergelijk menu. Dat het geen standaard menu was, begreep ik al snel en het was dus ook even puzzelen hoe ik dit voor haar kon realiseren.
Uiteindelijk heb ik het opgelost door er een Mega Menu van te maken. Waardoor je net even iets meer beweegruimte hebt dan bij een normaal standaard menu.