Kom maar op met jouw website ideeën

Blog 4-12

Elk website project is voor mij weer een nieuwe uitdaging. Of de nieuwe website nu groot of klein is. Wel of geen webshop heeft. We komen altijd op een punt dat de klant een specifieke wens heeft die mij als websitebouwer uitdaagt.

Inhoudsopgave

Maatwerk website

Sowieso is elke website bij mij maatwerk. Ik maak geen website met een vast template. Maar ga elke keer eerst uitgebreid het gesprek aan met de klant. We bespreken welke wensen er zijn en welke onderdelen de klant wil hebben op de website. En dan moet je voorstellen dat echt van alles aan bod komt. We bespreken welke sfeer de website moet hebben, welke lettertypes de klant mooi vindt, tot welke pagina’s er moeten komen.

De klant kan helemaal los gaan met haar ideeën. Ze mogen mij echt alles vertellen, wat ze maar hebben bedacht over hun website. Ik ga vervolgens kijken hoe ik die ideeën kan vertalen naar de website en wat technisch haalbaar is. Maar ik kijk ook of we nog aanvullende plugins moeten aanschaffen, zodat ik daar de klant meteen advies over kan geven.

Klant heeft uiteindelijk laatste woord

De ideeën en wensen van de klant kunnen mij niet gek genoeg zijn. Maar ik hou wel in het oog wat goed werkt op een website. Wat is gebruiksvriendelijk voor bezoekers. Zodat ik de klant hierin kan adviseren. Zo kunnen we dan samen eventueel op zoek naar een alternatieve oplossing. Waarin en de wensen van de klant verwerkt zitten, maar waar de ook de bezoeker de website als prettig ervaart.
Mocht een klant echt haar zin willen doordrijven en perse iets op haar website hebben. Dan is de klant uiteindelijk koning en voer ik het uit. Ik heb dan mijn advies gegeven en het is aan de klant om te kijken wat die daar dan mee doet.

Technische uitdagingen

Het afgelopen jaar heb ik van mijn klanten weer mooie technische uitdagingen op mijn bord gekregen.
Of het nu gaat om foto’s weergeven in een collage tot speciale knoppen. Van weggevers plaatsen tot mega menu’s. Van het verkopen van 1 product tot ingewikkelde webshops. of uiteenlopende kleuren tot websites in eenvoudig zwart/wit.
Elke keer moet ik weer een balans vinden in wat de klant wil en wat ik technisch kan bouwen.

Maar ik ga elke uitdaging aan. Want zo vergroot ik ook weer mijn kennis. En kan ik nieuwe klanten die bij mij komen weer beter van dienst zijn.

Geen website hetzelfde

Dat is ook het leuke van het maken van websites op maat. Er is er geen 1 hetzelfde. Elke klant wil het net even anders. En ja we weten dat de website niet voor de klant maar voor de bezoeker is. Maar elke klant, waarvoor ik aan de slag ga, wil toch uiteindelijk een website die helemaal naar hun zin is. Een website die ze in hun hoofd hadden vorm gegeven en waar ze zich in herkennen. Die echt van hun voelt, ook al is die door mij gemaakt.

Heb jij wilde website ideeën, deel ze met mij. Ik vind ze echt niet gek.

Ik bespreek graag met je of jouw ideeën omgezet kunnen worden in een website waar jij 100% achter staat.

Plan vandaag nog een gratis gesprek in mijn online agenda om jouw website ideeën te bespreken.

Laat een reactie achter