Klaar voor de start…

Klaar voor de start

Midden in de nacht werd ik wakker en kon niet meer slapen. Want niet zo lang geleden was ik “gewoon Laura”. Veilig in loondienst. Het liefst bleef ik lekker in het midden van de weg lopen. Misschien niet zo spannend, maar het voelde goed, ik was op mijn plek. Soms liep ik wel op het randje, maar er over heen gebeurde toch zelden. Natuurlijk waren er wel verrassingen en problemen die ik moest overwinnen. Maar met de rust zelve loste ik het op, maakte het onderwerp me eigen. Zorgde ervoor dat ik wist wat ik moest doen en kon daarna weer lekker in het midden van de weg lopen.

Inzicht

Maar er komt altijd een moment dat de grond onder je voeten wordt weggeslagen. Dat de wereld even op zijn kop staat. Dit gebeurde bij mij in september 2016. Opeens en onverwacht was ik die vaste baan kwijt. Mijn hele lijf schreeuwde emotioneel: Nee, dit kan niet! Rationeel schreeuwde ik: Wat nu? Ik was volledig de weg kwijt, wist niet wat ik moest doen. Rationeel moest ik mezelf tot de orde roepen, maar emotioneel verkeerde ik nog in die achtbaan. Als ik niet bij zinnen kwam, raakte ik verloren en was er geen weg meer terug.
Geleidelijk aan trok dan toch de mist op en kon ik weer echt naar mezelf kijken. Wie ben ik? Wat kan ik? En vooral wat wil ik doen? En toen kon ik ook weer langzaam om me heen kijken. Echt de wereld in zien. En ik was niet op een doodlopende weg beland, maar op een kruispunt vol mogelijkheden. En nu? Welke weg moest ik kiezen. Waar bracht dit nieuwe inzicht me naar toe.

Kruispunt

Terwijl ik daar stond te twijfelen op het kruispunt van mijn leven waar ik op dat moment was aangekomen, kwamen er verschillende reizigers langs. Elke reiziger wist me wel iets te vertellen. Of dat nu over mezelf was, wat ik allemaal kon of wat voor mogelijkheden er voor me lagen. En terwijl iedereen iets anders tegen me zei, vervaagde alle andere wegen en werd er 1 weg steeds duidelijker. Maar durfde ik die weg wel in te slaan, durfde ik zomaar van het pad af iets te ondernemen. Natuurlijk kon ik dat. Ik had genoeg kennis en ervaring om die stap te zetten. Zolang ik positief bleef en rustig, had ik het zelf in de hand. Steeds meer kreeg ik het gevoel dat dit de juiste weg was. Dit was ik en op dat kruispunt in alle chaos wist ik het zeker, ik ging voor mezelf starten.
Het heeft toch nog wat weken geduurd voordat ik de nieuwe weg echt op durfde. Ik wilde me goed voorbereiden op het nieuwe avontuur. Want dat was niet veranderd, eerst nieuwe kennis opdoen. Materiaal controleren en bagage inpakken. De rust keerde terug, ik had weer overzicht. En durf de eerste stap te zetten.

Focus

Natuurlijk zal ik gaande weg moeten leren om de kuilen te ontwijken. En ook zal ik regelmatig een zijweg inslaan en daarvan leren. Maar ik zal terugkeren op de hoofdweg, want dat is de weg die ik heel duidelijk met mijn hart en hoofd heb gekozen. Ik gun jou ook weer die focus in wat je wil en wat je doet.

En hier ben ik: Ik ben Laura van Laura’s Office, de gids in uw dagelijkse chaos. Ik weet wie ik ben en wat ik wil. Ik ben helmaal klaar voor de start!

Ben jij ook klaar met de chaos? Wil jij ook weer die duidelijkheid en weten welke weg je moet inslaan? Ik kan jou daarbij helpen! Mail me, dan kunnen we eens praten wat ik voor jou kan betekenen.

Laat een reactie achter