Goedkoop is duurkoop

Blog Goedkoop is duurkoop

Iedereen kent die uitdrukking wel, goedkoop is duurkoop. Helaas heeft mijn nieuwe klant dit aan de lijve ondervonden. Ik had wel vaker geruchten gehoord over uiteenlopende prijzen wat klanten betaalden voor het maken van een website. De ene klant betaalde echt een schrijntje, waarvan ik dan meteen denk hoe kan die website bouwer dit doen. En weer een andere klant die echt de hoofdprijs betaald, waarvan ik dan soms achteraf dacht, moet dit nu zoveel gekost hebben.

Vorige week maakte ik kennis met een nieuwe klant. Zij benaderde mij om op haar website klein onderhoud te plegen en de volledige website SEO proef en te optimaliseren. Op zich allemaal leuke klussen om te doen.

Website scan

Ik ging eens rustig zitten om de website door te meten, hoe snel of langzaam was de site nu eigenlijk. Helaas scoorde de website heel erg slecht. Hier was een mooie resultaat te behalen met optimaliseren. Ook keek ik eens naar de gehele website, wat had ze er allemaal op staan en waar moest ik allemaal aan denken met betrekking tot de SEO.

Alleen al door de gehele website te scannen, vielen me heel veel punten op. Hoe langer ik er naar keek, hoe langer mijn lijst werd met verbeterpunten en problemen. Er was niet goed over diverse zaken nagedacht. Was dit de bouwer of heeft de klant toch eigen punten doorgedrukt. Na telefonisch overleg met de klant, hoorde ik hoe het proces voor deze website was verlopen.

Ontevreden klant

Iemand had geroepen ik kan wel een website voor je maken en dat kost je dan niet veel geld. De website was al snel bijna af, maar toen liet de bouwer het opeens afweten. De klant had toch nog diverse punten die ze heel graag veranderd wilde hebben of waar ze niet tevreden mee was. Helaas de bouwer gaf geen gehoor meer. De klant is niet heel erg technisch, dus liep al snel tegen diverse punten aan die ze niet wist op te lossen. De website stond al even live, maar zeker niet naar tevredenheid en wensen die de klant eigenlijk had.

Op dit punt nam ze contact met mij op, om te kijken of ik haar kon helpen met die laatste wensen. Daarnaast was ze ook op zoek naar iemand waar ze de website aan uit handen kon geven voor onderhoud en beheer. Natuurlijk wilde ik haar Techgirl zijn. We zonden een stappenplan maken en gefaseerd alle punten en wensen aanpakken.

Verouderde PHP versie

Maar toen ik uiteindelijk de inlog gegevens ontving voor de admin omgeving van haar site, toen ontdekte ik een nog veel groter probleem. Groot in beeld op haar dashboard stond een waarschuwing. De website draaide op een verouderde PHP versie die niet meer werd ondersteund. Voor de leken onder ons: PHP is de programmeertaal waar WordPress en de plugins in zijn geschreven. En dan heb ik het niet over een versie die eind vorig jaar nog volop in beeld was. Deze versie was toch al van heel wat jaren geleden. Ondertussen zijn we al heel wat versies verder.

Meteen gingen alle alarmbellen bij me af. Voordat we aan de slag kunnen met alle andere punten, moest hier eerst echt iets aan gedaan worden. Ik durfde bijna geen updates van plugins te draaien, bang dat ik daarmee de website meteen overhoop zou gooien.

Voorzichtig bracht ik de klant op de hoogte, ze was verbijsterd en teleurgesteld. Dat ze zo bedonderd was door iemand die zich voor had gedaan als iemand die er verstand van had. Ondertussen hadden we gelukkig steeds goed contact gehouden en was ze heel blij met alle tips en oplossingen die ik al had aangedragen. Maar deze laatste mededeling kwam toch hard bij haar aan.

Nieuwe website

Ik heb haar een mooi voorstel gedaan, waarbij ik haar complete website opnieuw ga bouwen. Meteen alles optimaliseer en naar haar wensen inricht. Uiteindelijk is ze daar goedkoper mee uit, dan dat ik op haar huidige website aan de slag ga om alles op te lossen. Eind goed al goed en binnenkort zal er een mooie nieuwe, goedwerkende, SEO proof website live gaan.

Heb jij ook een website die je eigenlijk niet aanstaat, niet voldoet aan je wensen, of wil je gewoon dat er eens iemand kritisch naar je site kijkt. Neem gerust contact met me op voor een gratis website scan.

Laat een reactie achter