5 redenen waarom je lekker zelf je website moet maken

LinkedIn

Nu hoor ik je denken wat een rare titel Laura. Jij bent toch websitebouwer. Dat klopt, ben ik ook en doe ik het allerliefste. Maar er zijn heel veel ondernemers die liever niet iemand inhuren voor het bouwen van de website. Voor al die ondernemers zet ik graag 5 reden op een rijtje waarom je je website dus gewoon lekker zelf moet maken.

Inhoudsopgave

1. Geen kosten om iemand in te huren

Meteen een hele belangrijke reden om zelf de website te maken. Je zult vast al wel eens met andere ondernemers gesproken hebben. En daar soms echt belachelijke prijzen hebben gehoord voor het bouwen van een website. En dat spaar je natuurlijk lekker allemaal uit als je het zelf doet.

Maar wist je dat tijd ook geld is. Dus stel: jij bent ruim 2 maanden bezig met het maken van je eigen website. De tijd die je hiervoor gebruikt kun je niet besteden aan je klanten of voor het binnenhalen van nieuwe klanten. Of je gaat juist de website in de avond of het weekend maken, zodat je overdag tijd heb voor je klanten. Dat is ook gezellig voor je sociale leven of je gezin. Zit jij avonden lang te werken aan je website en heb je geen aandacht voor je kids of andere dingen.

Je kunt het ook omdraaien. Investeer in een professional die de website gaat maken. Dat levert mij tijd op die ik kan besteden aan mijn privé leven en mijn klanten.

2. Zo moeilijk is het toch niet

Nee als je weet wat je doet, dan is een website bouwen ook helemaal niet moeilijk. En er zijn online genoeg instructie video’s te vinden, waar het allemaal haarfijn wordt uitgelegd hoe WordPress werkt. En je bent natuurlijk hartstikke handig met techniek. En je wilt toch maar een simpele website. 

Dus jij gaat echt avonden lang alles op internet zitten uitpluizen? Instructie video’s bekijken en dingen uit te proberen. Nachten lang doorhalen omdat je iets niet voor mekaar krijgt. 

En wat als je de instructies video’s helemaal niet snapt of het werkt niet op jouw website zoals jij zo willen.

En wat als jij al avonden lang bezig bent en de eerste pagina ziet er nog steeds niet uit. Of je gezin wil nu ook echt een keer aandacht van je hebben. Dan is het handig om al je website ideeën gewoon te vertellen aan een professional. En dan gaat die aan de slag met het bouwen.

3. Ik kan alles zelf uitzoeken en daar leer ik weer van

Natuurlijk is het leuk om wat nieuws te leren. Maar heb je al die nieuwe kennis over websites maken wel nodig. Want waarom moet jij helemaal leren hoe je precies een website in elkaar zet, als je daarna alleen maar zo nu en dan een blog plaatst of een afbeelding veranderd. Jij bent goed in jouw vakgebied en een websitebouwer is goed in het maken van websites.

Daarnaast is een professionele website, die technisch goed werkt, echt wel even wat anders. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk op website gebied. Een professional is op de hoogte wat er wel en niet kan in WordPress. Die is dagelijks bezig met het maken van websites, dus kan jou alles vertellen. Maar die kan ook met je meedenken en jouw website ideeën omzetten naar de techniek.

4. Ik heb genoeg tijd om zelf de website te maken

Daar heb ik het volgens mij net al een beetje over gehad. Jij heb dus genoeg tijd om alles uit te zoeken op internet?

Maar wat heb je dan na weken ploeteren. Staat er dan echt een website waar je trots op bent. Die alle functionaliteiten heeft die je wilde. Die technisch helemaal werkt. Je wilt niet een contactformulier hebben die niet aankomt?

Soms wil je gewoon geen zin maken voor iets, omdat je het niet kan, of omdat iemand anders er gewoon beter in is. Je huurt misschien ook wel een boekhouder in voor je administratie. Of een specialist voor je social media. Dus waarom geen websitebouwer voor je website. Zodat jij je bezig kan houden met werkzaamheden waar je echt blij van wordt.

5. Het is mijn website en hoe leuk is het om straks te zeggen dat ik het allemaal zelf heb gedaan

Ja deze snap ik helemaal. Als je zelf helemaal iets heb gemaakt, dan ben je daar heel erg trots op.

Maar als je de website door iemand anders laat maken, is het echt niet zo dat jij daar niet trots op kan zijn.

Vaak zul je namelijk zelf ideeën moeten aanleveren hoe jij graag wil dat de website eruit ziet. Je zult zelf je teksten moeten schrijven en foto’s moeten uitzoeken voor op de website. 

Dus als een professional jouw website maakt, betekend dat niet dat jij er niet intensief bij betrokken bent. Ik zeg altijd dat ik de website samen met de klant maak. Zonder input van de klant kan ik wel een website maken. Maar zal die website er niet zo uitzien als de klant in gedachten had. 

Conclusie

Denk je nu nog steeds: ik kan heel goed zelf die website maken. Dan wens ik je heel veel succes met het maken van de website. 

Ik wil je dan alleen wel het volgende meegeven:

  • maak een goede tijdsplanning en geef jezelf een deadline wanneer alles klaar moet zijn.
  • maak ook goed afspraken met jezelf over hoe lang je zelf dingen gaat lopen uitzoeken.
  • en bedenk wanneer is het tijd dat ik toegeef dat die nieuwe website er op deze manier niet gaat komen.

Maar heb ik je na het lezen van deze blog overtuigd dat je het maken van je nieuwe website aan een professional moet uitbesteden. Plan dan met mij een Gratis Website Spar sessie in. Dan bespreken we jouw website wensen.

1 reactie

  1. […] Zelf doen lijkt natuurlijk lekker goedkoop. En natuurlijk kost dat jou een stuk minder in geld. Maar je zal nu wel je eigen tijdsinvestering moeten meenemen. Want jij moet tijd vrijmaken om die website te maken. Maar misschien ook wel om dingen te leren of uit te zoeken. Omdat je nog niet weet hoe het werkt. Lees dan ook eens mijn blog: 5 redenen waarom je lekker zelf je website moet maken. […]

Laat een reactie achter