5 redenen waarom je het onderhoud van je website moet uitbesteden

Blog 23-10

Onderhoud aan de website is iets wat veel website eigenaren vergeten. Ze zijn helemaal blij als hun nieuwe website live gaat. Delen dit heugelijke feit overal op social media. En de eerste weken kijken ze zelf veelvuldig nog op hun website. Passen nog kleine dingen aan. Maar dan heel langzaam gaan ze druk aan de slag met zichtbaarheid op social media en het binnen halen van klanten. En wordt de website een beetje vergeten en wordt er zeker niet meer gedacht aan het onderhoud van de website.

Daarom hier 5 reden waarom je het onderhoud van je website dan beter kan uitbesteden.

Inhoudsopgave

1. Onderhoud is de eerste stap naar een veilige website

Door je website goed te onderhouden, zet je de eerste stap naar een veilige website. Want door te zorgen dat alle updates zijn gedaan, maak je het hackers alleen maar lastiger om je website aan te vallen. Elke update bevat namelijk niet alleen nieuwe functionaliteiten, maar ook beveiligingsupdates. En die wil jij natuurlijk niet missen op jouw website.

2. Je auto breng je ook naar de garage voor onderhoud

Je zorgt dat je auto regelmatig wordt weggebracht voor onderhoud. Waarom laat je het onderhoud van je website dan ook niet door een specialist doen.
De digitale wereld veranderd doorlopend. Het is soms bijna niet bij te houden. Zo ook in de wereld van WordPress en websites. Waar het voor websitebouwers al lastig is om overal van op de hoogte te blijven. Is dat voor website eigenaren, die verder niks met websites doen, nog lastiger. Daarom is het heel prettig om het onderhoud van je website aan iemand over te laten die er verstand van heeft.

3. Je hoeft niet bang te zijn dat er iets fout gaat als je het zelf doet

Dit is een belangrijk punt waarom website eigenaren niet zelf het onderhoud doen van de website. Wat als ik iets update en de website is niet meer bereikbaar. Dan ben ik nog verder van huis.
Daar heb je gelijk in. Zeker als de updates al een tijd niet zijn uitgevoerd. Dan kan het zijn dat verschillende plugins met elkaar botsen. Als je het onderhoud uitbesteed, weet je zeker dat de updates veilig en op tijd worden uitgevoerd.

4. Jij kunt doen waar je goed in bent

Omdat de website vaak met allerlei plugins, thema en misschien wel een pagebuilder aan elkaar hangt. Moet je goed op de hoogte zijn van wat een update inhoudt en wat er wijzigt met de nieuwe versie. Maar ook weten als er een update is die onmiddellijk uitgevoerd moet worden, omdat er een beveiligingslek is geconstateerd in een oudere versie.
En weten wanneer je nog even moet wachten met een update, omdat er iets is ontdekt, waardoor deze nieuwe versie nog niet goed werkt.
Door het onderhoud van je website uit te besteden, hoef jij niet aan al deze punten te denken. Maar zorgt een specialist ervoor op de hoogte te zijn van alles wat er gaande is.

5. Onderhouden is nog veel meer dan alleen updates doen

Wist je dat als je het onderhoud van je website uitbesteed er nog zo veel meer gedaan wordt dan alleen maar updates doen. Vaak wordt er dan ook regelmatig een backup gemaakt van je website. Wordt er gezorgd dat je op tijd een melding ontvangt als een plugin zo verouderd is dat het beter is om die te vervangen. Maar heb je ook iemand waar je al je vragen aan kan stellen zodra je wat wil aanpassen op je website. Of zodra er een uitbreiding nodig is voor je website. Dan is het fijn om een vast contactpersoon te hebben die jouw website kent en weet wat er mogelijk is.

Bonus tip: Door het onderhoud van jouw website uit te besteden, hoef je er zelf niet aan te denken

Dit is denk ik wat mijn onderhoudsklanten nog het aller fijnste vinden. Ik hoef er niet zelf aan te denken. Maar ik weet dat het gewoon gebeurd en dat mijn website in goede handen is.
Ik zeg dan altijd tegen ondernemers: Zet jouw website op mijn TO-DO lijst, dan heb jij er geen omkijken meer naar.

Wil jij weten of je jouw website ook aan mij kan uitbesteden en wat een onderhoudspakket bij mij inhoud. Neem vandaag nog contact met mij op voor een virtuele kop thee.

Laat een reactie achter